10 правила за посреќен живот

од  |  0 коментари

Ова се основните 10 правила за посреќен живот, на вас останува да ги примените во вашиот !

  1. Правете го тоа што го сакате, и правете го често. Доколку нешто не ви се допаѓа, променете го, доколку не ви се допаѓа вашата работа, откажете се.
  1. Доколку немате доволно време- престанете со гледање на ТВ.
  2. Доколку ја барате љубовта на вашиот живот-прекинете се потрагата, тој/таа ќе се појави непланирано.
  3. Престанете со преголемо самоанализирање, сите емоции се убави, животот треба да ви биде лесен и едноставен, а кога не е таков ќе ви биде тежок.
  4. Кога јадеш цени го секој последен залак, не го оставај последниот.
  5. Отворете ги вашите срца, прегратки и замисли за нови работи, нови луѓе и различни животни искуства. Ценете ги различностите и никогаш никого и ништо не потценувајте.Прифатете ги разликите и прилагодувајте се, нема ништо подбро од тоа.
  6. Запрашајте ја следната личност која што ќе ја видете која е незината пасија во животот и споделувајте ги почесто своите соништа затоа што можеби доколку се потрудите доволно еден ден ќе ви станат и реалност.
  7. Патувајте почесто, доколку се загубите некаде земете го тоа искуство како позитивно затоа што ќе ви помогне да се пронајдете себе.
  8. Некои можности доаѓаат само еднаш во животот, не дозволувајте да ви се протнат низ прстите.
  9. Животот е за луѓето кои ги сретнуваме и спомените кои ги креираме со нив. Па затоа веднаш започнете со креирање.

Животот е краток па затоа живејте го страствено и добро секој ден, цел ден!