Кој го предизвикува лошиот здив во устата?

од  |  0 коментари

Се соочувате со лош зив од устата од кого не можете да се ослободите ни со спрејови за уста, не се решава со менување на навиките во исхраната и хигиената на забите? Лошиот здив не е секогаш предизвикан од проблемите во усната шуплина како расипани заби и крвави непца, или пак од зачинета храна, пушење или пак нездрави животни навики, тој може да биде индикатор и за други сериозни здравствени проблеми за кои можеби и не сте знаеле.

За каков тип на болести е индикатор лошиот здив?

Дијабетична кетоацидоза (кога здивот ви мириса овошно);

Проблеми со џигерот (кога здивот е со мирис на риба);

-Проблеми со бубрезите ( кога здивот ви мириса на амонијак);

– Болест или инфекција на белите дробови;

-Гингивитис (болест на непцата);

-Тврдо ткиво на крајниците , инфекциии на крајниците и грлото и синуси;

-Гастроинтестинални проблеми;

usta-zdiv-g

Зошто се појавува лошиот здив? Најчест предизвикател се  токсините кои се собираат во организамот.  Кога во телото се синтетизираат токсини имунолошкиот систем на човекот опаѓа со што во телото се јавуваат промени како менување на рамнотежата на цревната микрофлора , се намалува апсорпцијата на витамините и минералите , што резултира со неопторност на телото кон инфекции и бактерии- намалување на имунитетот.

Тогаш кое е решението за анулирање на лошиот здив а воедно и проблемите асоцирани со него?

Lactobacillus acidophilus е  бактерија која  создава млечна киселина која го спречува ширењето на штетни цревни бактерии, создава ензими со кои осигурува правилна дигестија на храната и помага при елиминација на токсините од организамот, а со тоа и воедно е решението за остранување на лошиот здив. Производ во кого може да се пронајде оваа корисна бактерија е производот Acidophilus 4×6 на производителот Тримекс – Скопје кој е особено голем борец против токсините во организамот, а има и голема предност над останатите производи на пазарот поради тоа што е корисен и за лицата кои се алергични и тешко ја варат млечната храна.