Како да препознаете фалсификувана Luj Viton чанта?

од  |  0 коментари

 

Сите ја сакаат, а во последно време голем број ја носат – LV чанта! Но дали е вистинска?

  1. Оригинал чанта можете да купите само во LV дуќан затоа што е производство ограничено.
  2. На оригиналната чанта кожните рачки никогаш не се испукани, па чанта, доколку е добро сочувана, може да се пренесува од колено на колено.
  3. Доколку е поевтина од 350 долари, сигурно е копија.
  4. Чантите се прават од еден парче на ткаенина или кожа, па доколку е принтот во било кој дел пресечен или прекинат, не е автентичен.
  5. Турците се познати по најдобар квалитет на кожа од кои се прават вистински и нај веродостојни копии. Во Истанбул можете да ја земете за најмногу 150 долари. Копии се прават во три класи, а цената се одредува во зависност од квалитет на кожа и моделот. Патентот е најтешко да се имитира и по тоа се нај лесно и препознава копијата.

 

Дали знаевте?

  1. LV дуќани никогаш немаат распродажба.
  2. Во Јапонија се големи мрежи во LV дуќани, така да ги купуваат во Европа. Но Јапонците можат да купат само три работи во LV дуќани, и тоа им се печати во пасошите, така да не се изненадите ако Ве во странство некои Јапонци замолат да им купите чанта.