Како ефикасно да ги исчистите вашите камини?

од  |  0 коментари

Голем број на домаќинства во Македонија користат камини и печки на дрва за да ги загреат своите домови. Основната предност на ваков вид на греење е пред се финансискиот аспект. Дрвата, пелетите или пак брикетите кој што се користат во камините и печките се поевтини од мазутот или пак од електричната енергија. Но постои нешто што не можат да го пружат – чувството на присност и топлината на домот.

Но покрај овие придобивки постои и друга страна – нивното чистење. Секако дека никој не сака да се соочи со големо количество на пепелта која што треба редовно да се изнесува како во текот на сезоната така и по и пред почнување на грејната сезона.

Ashley 310
Ashley 310

Од компанијата LAVOR ни доаѓа правосмукалка Ashley 310 специјализирана за собирање на пепелта од камини, печки и скари. Ashley 310 е опремен во мотор кој што има моќност од 800 W (максимум до 1000 W). Правосмукалката е опремена со сет на посебни филтри кој што можат лесно да се одржуваат како и со сад за собирање на пепелта кој што има волумен од 18 литри. Ashley 310 поседува посебна функција – вентилатор, па така покрај како правосмукалка може да работи и како дувалка со што лесно можете да го исчистите Вашиот двор од лисја.

ВНИМАНИЕ! Правосмукалката не ја собира жешката пепел или жар!

Повелете во продажните објекти на СИНПЕКС и пазарете ги овие квалитетни правосмукалки!

Технички карактеристики:

Power 1000 Watts max
Depression 150 mbar
Depression 15 kPa
Power Vacuum 30.4 l / s
Stem volume 18 liters
Weight 5.5 Kg
Package dimensions 36 x 36 h 45 cm