Пополни и поголеми усни – трик за визуелното зголемување на усните

од  |  0 коментари

Во службата на убавина некогаш е добро да се послужиме со трикови. Еве како едноставно можете добиете ефект на пополни усни, кои дополнително ќе ја истакнат Вашата привлечност:

Како и Вие би имале совршено полни усни кои привлекуваат внимание, на врвот на малиот прст или на четчето ставете малку сенка со светки, па ја ставете на средина на горната и долната усна. Сенката нанесете ја откако ќе ставете кармин.

Можете да експериментирате со било која комбинација на бои. На пример розова сенка со црвен кармин или златна сенка на црвен кармин, потоа бела сенка на кармин со боја на месо или златна сенка на кармин со боја на праска … Единствено на што морате да внимавате е да сенката биде посветла од карминот. Ќе постигнете ефект на пополни усни со сјај кој ќе ги направи убави.

Важно е да знаете и тоа да сенката на усните подолго го задржува карминот на усните. Доколку, сепак сакате сјај, на комбинацијата кармин и сенка можете да ставете сјај.