ТОП 10 НЕШТА КОИ ТРЕБА ДА ГИ НАПРАВИТЕ НА… КРФ

од  |  0 коментари

КРФ e името на еден од најубавите острови во Грција а воедно и името на главниот град на островот. Се наоѓа само на 15 милји од брегот на Албанија.

Kerkyra, како и што го нарекуваат и на Грчки е богат остров со култура покрај убавите плажи. Византиските цркви, Веенецијанските тврдини и богатиот ноќен живот се само дел од причините зошто овој остров е најпопуларниот помеѓу Јонските острови.
Космополитниот град има популација од 37,000, софистицирани улици и нов град како и богато влијание од Грчата, Француската и Британската култура.

Ова се 10 те нешта кои треба да ги направите и посетите доколку патувате за КРФ:

1. Посетете го Pontikonisi
2. Крф е одлично место за посета и за време на Велигденските празници, Велигденските прослави во градот КРФ се незаменлив дочек на овој голем празник.
3. Пробајте Sоfrito, Pastitsada, Bourdeto, и локалниот kumquat ликер.
4. Посете ја Achilleion -палатата опкружена со цветови и егзотични дрва.
5. Вечерните часови искористете ги за прошетка на славното Spianada градско шеталиште.
6. За вљубените секогаш има романтични места за посеета . Canal D’Amour помеѓу Sidarri и Peroulades е одлично место за посета.
7. Истражете го стариот град , заштитен од UNESCO како  природно-културно наследство.
8. Доколку сакате забава Kavos е место на кое во вистинска смисла ќе го доживеете пулсот на ноќниот живот на ова место.

9. Уживајте во тиркизните води на Palaiokastritsa и идиличниот поглед над морето.

10. Доколку сте авантуристи земете тура до блиските острови Paxoi и Antipaxoi.