Ефекти од антицелулитната масажа

од  |  0 коментари

Кога станува збор за антицелулитна масажа, станува збор за масажа која ќе ја активира циркулацијата, ќе го подобри одвојувањето на ткивото и топењето на мастите. Поради ретко  движење, неправилна исхрана, нарушена циркулација,  добивме несакани наслаги, а со помош на антицелулитната масажа ќе се намалат и отстранат.

Освен фактот што масажата може да ја отстрани болката, да му помогне на телото да закрепне побрзо од повредите или операциите, ги има и следните ефекти:

  • ја негува кожата, ја прави помека, сјајна и поздрава и ја зголемува еластичноста
  • тонирање и релаксирање на мускулите
  • го загрева  телото и ја подобрува циркулацијата и лимфниот проток
  • го подобрува снабдувањето на телото со кислород  до ткивото и ги отстранува од телото токсичните супстанции и го дезинтегрира целулитот
  • го прави телото поубаво
  • го подобрува отпорноста на телото и имунолошкиот систем го прави телото поакутно, поефикасно и енергично
  • го регулира притисокот и метаболизмот
  •  ментално опуштање, ја подобрува концентрацијата, делува  антистресно
  • ги отстранува тензиите на зглобовите. Го прави ’рбетот пофлексибилен и  го подобрува протокот на нервните импулси во телото
  • го балансира духот и телото

Антицелулитни масажи не одат во линијата на лесни релаксирачки масажи, но тие се цврсти, поагресивни, особено во почетните 4-6 недели кога треба да го започнеме процесот на разградување на целулитот.
Но масажата не треба да биде премногу силна и да остави траги на телото, на пример,модринки. Во овој почетен период, како и при вежбање, континуитет е многу важен.

Кога ќе почне процесот  и како што веќе знаете, полесно е да почувствувате зголемена екскреција на течности од вашето тело. Тогаш само треба да одржувате континуитет, што е поедноставно, па масажата на ритамот може да биде поблага, на пр. Секој ден, само 15 минути или понекогаш можете да ја прескокнете.

Постојат различни видови на антицелулитни масажи. Искуството покажа дека рачните масажи се најефективни (или најбрзо), барем кога станува збор за започнување на процесот. Сите форми на масажа со рацете се добри – дробење, стискање, пливање, масажа со рачен масажер. Подоцна можете да вклучите некои други форми.

СОВЕТ! Започнете ги подготовките за слабеење и беспрекорен изглед за ова лето. Закажете го вашиот термин уште сега во Viola Beauty Center.