Зошто е корисен релаксаторот за бебе

од  |  0 коментари

Меѓу многуте работи кои се потребни за бебето, релаксаторот обично не е на прво место, иако тоа е многу корисна работа. Еве зошто треба да размислите за ова и на какви детали треба да обрнете внимание.

Зошто е корисен релаксаторот за бебе?

Релаксаторот е совршен за кратка пауза, дозволувајќи им на бебето да набљудува што се случува околу него, и таа може да заврши и други задачи. Тие се толку меки што се чувствуваат речиси како во рацете и можат да се користат од раѓање додека бебето не научи да седи.

Тие обично вклучуваат играчка, имаат звучни ефекти и забавни музички мелодии. Прашањето е само како да го избереме вистинското?

Безбедноста на прво место

 • Една од најважните безбедносни карактеристики е појасната врска. Проверете ја леснотијата на нивната употреба и се разбира, не заборавајте да ги врзете секогаш, бидејќи бебето кое е обезбедено нема да може да се лизне од релаксаторот.
 • Друга важна сигурносна карактеристика е стабилноста на релаксаторот. Не смее да се лизне настрана, основата треба да биде поширока од седиштето и да биде со гумени додатоци за да се спречи лизгањето.

Инструкции за употреба:

 • Секогаш проверувајте ги ознаките за тежината. Големото бебе може да го преврти релаксаторот што е наменета за помало бебе.
 • Не поставувајте го релаксаторот на маса или друга висока површина. Вашето бебе расте брзо и се зацврстува. Тоа лесно може да ве изненади и да го преврти.
 • Секогаш врзете го бебето.
 • Не го оставајте бебето премногу долго или пречесто во релаксаторот. Ако го употребувате од раѓање, тоа може да влијае на обликувањето на главата .
 • Никогаш не го оставајте бебето само.
 • Не го користете држачот за играчки како рачка и не го пренесувајте кога бебето е внатре. Секогаш отстранувајте го бебето за да го преместите релаксаторот.

Што е уште поважно:

 • Ако купувате модел со музика, бидете сигурни дека мелодијата нема да ви пречи или да ве иритираат. Ова е важно затоа што на вашето бебе сигурно ќе му се допадне оваа музика, така што ќе мора постојано да јa слушате.
 • Обрнeте внимание на тоа дали материјалот лесно може да се измие и добро размислете за дизајнот кој може барем да ги скрие дамките.
 • Додаток за новороденче што ја придржува главата е многу корисен, бидејќи ќе можете да го користите релаксаторот од раѓањето на бебето.
 • Вибрациите, исто така, можат да бидат многу корисна карактеристика, пред сè, бидејќи бебето нема да знае како да се прилагоди во првите месеци, а со оваа функција ќе биде убаво и лесно да спие.
 • Осигурајте се дека играчките на пречката лесно може да се отстранат кога е неопходно бебето брзо да се извади од релаксаторот.