Класичен третман за чистење на лице

од  |  0 коментари

Класичниот третман на лицето се состои од цела низа третмани кои ќе придонесат за општата добро состојба на вашата кожа. Повеќето луѓе треба повремено да ја исчистат кожата на лицето за да ги отворат порите на кожата, да овозможат посилно снабдување со кислород до клетките на кожата и сите препарати што ги користиме за нејзина нега. Во зависност од видот на кожата, ја прилагодуваме фреквенцијата на овој третман.

Класичниот третман на лицето не е само типично механичко чистење, туку ги вклучува следниве постапки:

o Чистење на површината на лицето (млеко и тоник)
o Механички ексфолијација (подготовка и постапка за отстранување на мртвите клетки од кожата)
o Парење (работи со цел отворање на порите и омекнување на кожата со цел да се намали колку што е можно механичко оштетување на кожата при притисок)
o Механичко чистење на лицето (чистење процес на акумулација на вишокот на себум во форма на акни, blackheads, milija или во порите)
o Дезинфекција (масло чај за смирување на кожата и спречување на формирање на можно воспаление и висока фреквенција уред)
o Масажа (ако кожата не е премногу иритирана)
o Маска (маска на морските алги која го забрзува процесот на регенерација на кожата, смирува и ја подобрува инфилтрацијата на сите претходно применети препарати)
o Крем (избран според типот и состојбата на кожата)