Нова веб продавница за органски производи на Органаутс Неготино лансирана со поддршка на GIZ

од  |  0 коментари

Органаутс дооел Неготинo неодамна го најави свеченото отворање на својата најсовремена веб продавница, со примарен фокус на проширување на досега неискористените пазари. Компанијата очекува извонреден пораст од 40% во продажбата во првите шест месеци, благодарение на подобреното корисничко искуство и безбедниот процес на наплата. Задржувањето на клиентите исто така се очекува да се зголеми за 20%. Овој амбициозен потфат е поддржан од проектот „Промоција на економска диверзификација на руралните области во Југоисточна Европа (SEDRA II) во ЈИЕ“, имплементиран во партнерство од GIZ и SWG. Платформата има за цел да таргетира најмалку три нови меѓународни пазари во првата година, потенцијално зголемувајќи го вкупниот удел на пазарот за 25%.

Изградена на робустен CMS со отворен код, платформата е дизајнирана да ги исполнува високите технички стандарди, вклучувајќи посветени ресурси за хостирање, високо време на работа и поголема брзина на вчитување. Органаутс планира да ангажира дополнителен персонал за да управува со зголемениот обем на работа и барањата за услуги на клиентите.

Безбедноста е врвен приоритет за Organauts.mk, а платформата вклучува повеќе безбедносни мерки, вклучително и SSL сертификат, за да се обезбеди усогласеност со Законите на законодавството на Р. С. Македонија.  Лансирањето на новата е-продавница на organauts.mk не е само технолошки подвиг; тоа е сеопфатна стратегија насочена кон проширување на пазарот и создавање работни места, целосно поддржана од GIZ и SWG преку проектот SEDRA II. За оние кои се заинтересирани да ја искусат иднината на онлајн купувањето, посетете ја https://organauts.mk .

Оваа платформа за е-трговија поставува нов стандард за онлајн купување во Македонија, ветувајќи различни поволности како што се зголемена продажба, нови пазарни можности и потенцијални нови можности за вработување. Со поддршка на GIZ и SWG, Organauts.mk е добро позициониран да ги постигне своите деловни цели, притоа придонесувајќи за рурална економска диверзификација во Југоисточна Европа.

This activity is supported by the project: “Promotion of Economic Diversification of Rural Areas in Southeast Europe (SEDRA II) in SEE- Value chain capacity building on agriculture and rural tourism to streamline rural employment opportunities” implemented in partnership by GIZ and SWG.