Ова се трендовите за уредување на ентериер кои треба да ги запазите во 2019 година

од  |  0 коментари

Очекувајте се од дизајни од рачно изработени парчиња.

Секој ентузијаст во дизајнот знае дека мебелот може да го направи пријатен  просторот или не,  па затоа изборот на вистинските парчиња, без разлика дали се обични или стилски пронајдоци од вашиот локален град,  се клучни.

За да ви помогнеме да ги разгледате највисоките трендови за мебел што треба да ги гледате во 2019 година (и да се прилагодиме на планот за украсување за јануари), ние истражуваме постојано светски трендови и врвни дизајнери . Трендовите се насочени кон ткаени обоени тапацирани дизајни до уникатни, рачно изработени стилови.  Овие се највисоките трендови за мебел кои ќе го задржат вашето внимание во 2019 година.

  1. Мат бои

“Матирани нијанси на бои се новиот неутрален хит, кој се комбинира со задебелени бои како морнарица, шумски зелени или цитронски, што овозможуваат на храбрите бои да станат ин”.

2. Удобни кревети

“Креветите ќе станат поважни од секогаш. Бидејќи има толку многу работи што се случуваат во светот, а ние сакаме да се чувствуваме негувани и заштитени кога спиеме и / или се релаксираме. Многу лежаи ќе бидат обложени со удобен текстил врз кој ќе се чувствуваме  како во топла прегратка. ”

3. Геометрични патерни

Совршено несовршените геометрични форми ќе станат најинтересни за сите дизајнери оваа година. Ќе се заборави на старото уредување и ќе се творат дизајни со намалени асиметрични форми.

4. Природни материјали

Нашата фасцинација со природни  материјали и визуелна текстура што ќе ја додадеме во нашите ентериери ќе продолжи. Природниот камен, кварцитот , террацото, кој се користи во неочекувани категории, спојуваат луксуз и практичност на начин кој го прави уживањето малку поголемо и попријатно.

5. Заоблени дизајни

Следната година, прифатете ја како дизајнерски предизвик за естетска конструкција каде заокружениот/заоблениот  мебел од 1970-тите ќе продолжи да се враќа во тренд. Заоблените столови се шик начин да се донесат нови  трендови во вашиот дом.

6. Иновативна употреба на метали

Металите ќе се користат на поинтересни начини и ќе бидат попопуларни од кога и да е, но не повеќе злато. Без разлика дали се работи за злато, месинг или поцрнети метали, тие ќе бидат користени на крути или масивни начини. дизајниран на покултурно-базиран начин отколку во минатото, мебелот ќе има силен притисок кон уметноста како функција.

7. Мебел од рачна изработка

Трендот што го гледаме во мебелот е потег кон рачно изработени, персонализирани парчиња. Луѓето сакаат да ги знаат приказните од каде доаѓаат и секако делата на самиот производител. Тие сакаат да знаат кој го направил и кој процес бил вклучен. Фирма како Jumis Luxury произведува рачно изработен мебел со модерни, софистицирани, функционални и удобни карактеристики.

8. Мали детали

Мали детали во тапацирот имаат големо влијание врз дизајнот. Како шевовите, контрастните кои индивидуално создаваат посебност и ниво на согледана вредност.

9. Природен камен со модерни линии

10. Арт декорација

Очекуваме влијанието на Арт Деко да стане поизразено во наредната година, инспирирајќи ги и текстилните дизајн и со мебелна силуета. Од гледна точка на бојата, розовата и понатаму е многу силна во мебелот. Со оглед на тоа, ние очекуваме бои кои ја надополнуваат црвената нијанса за да направат многу добра атмосферата, конкретно, маслиново-зелена, жива и морнаричка.

11. Антиквитети

Сеприсутен дизајн сега е нешто од минатото, додека антиквитетите се возбудлив поздрав до дизајнерската иднина. Луѓето сакаат нивните соби да имаат душа, личност и да ја раскажуваат својата приказна.