Бесплатни онлајн часови за програмирање, веб дизајн и дизајн за деца со Едуфронт

од  |  0 коментари

Едукативниот центар за деца „Едуфронт“ најавува бесплатни, отворени, воведни часови за онлајн обуките од Digipath – Дигитални патеки за програмирање, веб дизајн и дизајн. Ваквите отворени настани веќе станаа традиција на Едуфронт и редовно се организираат четврта година по ред, на почеток на секоја училишна година. Преку нив им се дава можност на децата да се запознаат со неколку дигитални вештини и да стекнат основни знаења од истите, соодветни за нивна возраст.

Ги покануваме сите љубопитни ученици од 8 до 14 години да ни се приклучат на часовите за да откријат интересни факти за: програмирањето, веб дизајнот и графичкот дизајн.

Овие часови ќе се одржат на платформата Zoom и учеството е бесплатно. Потребно е само да се направи претходна регистрација на соодветниот линк, по што се добива повратен мејл со линк за приклучување на часот.

Присутните на овие настани ќе дознаат повеќе информации програмата и уписите на  Digipath – Дигиталните патеки за учење за деца: Дигитална патека за програмирањеДигитална патека за веб дизајнДигитална патека за графички дизајн и ќе се запознаат со тимот и предавачите.

На часовите децата ќе се ангажираат со воведни активности во почетните обуки од Дигиталните патеки за: програмирање во Scratch и Python, веб дизајн со HTML и CSS, графички дизајн на платформата Canva. Нив ќе ги водат нашите повеќегодишни предавачи со цел учесниците да искусат дел од онлајн Digipath час, да научат нешто ново и интересно и истото веднаш да го применат и покажат. Исто така, секое дете кое ќе учествува на барем еден час ќе добие попуст на цената за упис на редовните, целогодишни Digipath обуки.

Распоредот и линковите за регистрација до бесплатните, воведни часови се како што следува:

 

ЕДУФРОНТ е едукативен центар за компјутерско образование, посветен на достапно и постојано дигитално учење. Целта на нашите програми за онлајн обуки е децата од основно образование да стекнат разни дигитални вештини за користење на компјутерската технологија. Со усвојување на овие вештини децата полесно ќе се снаоѓаат во современата дигитална ера и ќе се подготват за поуспешно учење и кариера во иднина. Покрај тоа кај децата се развива: логичкото размислување, креативните вештини, способностите за решавање на проблеми и иновативниот дух.

Уписите за оваа учебна година веќе се во тек и ќе траат до 10 септември или до пополнување на наставните групи. Пријава или интерес за упис може да потврдите преку пополнување на нашата пријава или преку мејл info@edufront.mk или телефонски на 070 700 237.