10 причини заради кои треба да бидете “скоцкани” секој ден

од  |  0 коментари

Докажано е дека самодовербата ни се зголемува при самата помисла дека сме убаво облечени. Поинаку се однесуваме, поинаку се движиме, подобро се чуствуваме… Па, зошто секој ден не би се чуствувале така. Како баш тоа да е вашиот ден.

Не мора да имате полн ормар со скапа облека за да изгледате најдобро и да се чуствувате подобро. Само прескокнете ги џемперите и ставете нешто добро. Најдете парчиња гардеробакои инстантно ќе ви го подигнат расположението.

Еве и зошто:

Кога изгледате добро, расположението ви се подигнува

Оставате добар впечаток кај другите.

Никогаш не знаете на кого можете да налетате. Зар не сакате да изгледате најдобро што можете?

Животот е прекраток за да носите досадна облека.

Самодоверба. Кога изгледате одлично, така и се осеќате.

Модата е начин на самоизразување. Истражете се!

Моментално ве подигнува!

Ако имате што, треба и да истакнете.

Спремни сте за заведување.

Заслужувате да изгледате најдобро што можете.