Немасна ноќна нега

од  |  0 коментари

Нашата кожа ги сокрива своите сопствени ритмови: на пример површинскиот слој се обновува за 28 дена. Кожата се однесува различно преку ден и навечер.

Редовната апликација на ноќни креми им пречи на овие природни физиолошки активности на кожата. Користењето на ноќни креми  им сигнализира на лојните жлезди да го намалат  своето производство, кое резултира со уште посува кожа. Со време кожата станува зависна од  ноќни креми за да изгледа ‘нормално‘. На овој начин кожата станува се повеќе  неактивна.

Немасната ноќна нега го подржува здравиот ритам на кожата. Зошто? За урамнотежување на кожата многу е важно да постои  cream-free пауза, период во кој нема да ја оптеретиме со креми.

Dr.Hauschka козметика со својот единствен пристап за негата на кожата –немасна ноќна нега ги подржува природните ритмови на кожата и ја стабилизира сопствената активност на кожата.

Овој пристап на нега и дозволува на кожата да си ја врши својата основна физиолошка функција  во текот на ноќта односно да создава себум преку кој ги излачува токсините  се детоксицира и самата да се регенерира На балансираната кожа не и треба повеќе од  соодветно чистење и тонизирање пред спиење.Кожата која правилно е исчистена што подразбира одстранување на нечистотиите без да се оштети хидролипидниот слој се чувствува пријатно по чистењето. Замената на ноќниот крем со препарат на водена база ќе и овозможи на кожата да ги спроведе здравите процеси во текот на ноќта.

Растенијата кои ја стимулираат и поддржуваат природната функција на кожата и ја поддржуваат нејзината природна функција се убаво спакувана водена формула на следните препарати:


есDr.Hauschka Тоник за лице специјал, кој е наменет за нега на  масна нечиста или комбинирана кожа која е подложна на воспаленија. Содржи екстракти од детелина камењарка, невен, жолта роза, кора од див костен, ехинацеа, хамамелис и паричка (латинка). Оваа благотворна нега ја смирува кожата.

 

 

 

 

 

 

dr_hauschka_toner_facial_1За сите други состојби на кожа се препорачува Dr.Hauschka  Тоникот за лице кој со својот балансиран состав од органски одгледани растенија како што се детелината камењарка и хамамелисот и помагаат на кожата ноќе самостојно да се обнови.

 

 

 

 

 

 

serumDr. Hauschka Регенеративен серум кој со својот состав ги задоволува потребите на зрелата кожа, дава обилна влага, ја прави свежа и цврста. Композиција на екстракти од семенките на дуња, црвена детелина богата со изофлавони, витална билка бриофилум ја поттикнуваат кожата да се регенерира.

 


Повремено на кожата и е потребна интензивна ноќна нега:

 

rhythmic-night-conditioner

 

Dr. Hauschka средство за ноќно тонизирање e Н (ампули N): рози, сончоглед, крин, слез, алое, се поврзано со сребро и гарнирано со ран пролетен мед и матичен млеч. Оваа специјализирана нега на база на вода ја содржи чистата сила на природата, помага на кожата во воспоставување нарамнотежа во период кога преоѓате на немасна ноќна нега, или ако Вашата кожа е склона кон иритации,

 

 

 

 

 

se

Dr. Hauschka средство за ноќно тонизирање e S (ампули S) за осетлива кожа со купероза:камилица, шипка, хамамелиз, невестинска солаза, заедно со бисерен прав и драг камен малахит, помагаат при намалување на црвенилото на кожата.

Средствата за  интензивна ноќна нега се користат во цуклус од  28 дена, наместо  Dr.Hauшka Тоник за лице/специјал,  се употребува Dr.Hauschka регенеративен серум .

 

 

 

 

 

Текстот е исечок од дневниот весник Нова Македонија, 12.2012.

Пишува: Лозенка Павлевска

Дипл.фармацевт

Dr.Hauschka козметика