Чанта со непроценлива вредност

од  |  0 коментари

Парискиот бисер на мода најпознат е по Birkin чанта за која морате да се запишите на листа на чекање заедно со Вкторија Бекам и Кејт Мос.

Француската модна куќа Ерме ( Hermes ), основана е далечната 1837 година денес е синоним за престиж, а почна како специјализиран дуќан за кожни патнички торби. До 2006 година на челото на компанија се има сменето пет генерации на семејството Ерме кои се имаат најдено на Форбсова листа на милијардери.

Модната куќа Ерме најпозната е по Birkin чанта. Ја доби името по актерката Dzejn Birkin која се има пожалено како не постои чанта за секоја прилика. По незината замисла креирана е чанта за која се денес води листа на чекање, каде што чекаат најголеми ѕвезди како што е Викторија Бекам, Кејт Мос и Сара Џесика Паркер. Интересно е да поради големата популарност на Birkin чанта самата актерка, по која чантата ја има добиено име престана да го носи овој модел од револт.  Erme исто така нуди и спортско елегантен изглед на чанти.