Декоративен гранит за софистицирана кујна кој ќе долови едноставност и топлина во вашиот дом.

од  |  0 коментари

 

Кујната е централното и најважно место  во домот, простор каде што целото семејство се собира и ужива во вкусните оброци. Да се ужива додека готвите во сопствената кујна е една од клучните работи во домот. Поради нејзината клучна улога во домот, поврзувањето на семејството , кујната би требало да биде сместена во центраниот дел од просторот наменет за живеење.

image_1381737181_66

Распоредот на кујната зависи од нејзината големина односно расположлив простор и обликот на просторијата. Понекогаш за добар и правилен распоред на елементите потребно е да се промени положбата на вратите и прозорите.

modern-kitchen-island

Рустикалниот стил привлекува луѓе кои ја ценат традиционалната вредност, луѓе кај кои семејството и пријателите имаат важна улога во функционирањето на заедницата. Главната функција на рустикалното уредување на кујната, па и домот воопшто е стилското обележување на минатото,  односно враќање на првобитните материјали камен и гранит, како дел од  домот, кои што изобилуваат со квалитет и функционалност.

The-kitchen-with-blend-of-stone-and-wooden-on-the-wall1

Ретро изгледот е често резултат на рачно изработени предмети кои даваат карактер на самата кујна. Исто така посебен ефект даваат ѕидовите  со декоративни гранитни плочки, ѕидови од декоративен камен, ѕидови обложени со дрво итн..

resizeimage

Доколку сакате да промените нешто во вашата кујна, предлагаме сериозно  да размислите за рустикален стил. Ќе добиете сосем нов изглед кој ќе биде пријатен за вашите членови на фамилијата а исто така и за гостите.

images

А доколку се прашувате каде можете да пронајдете декоративни плочки од гранит и камен, не двоумете се постете ја Бал Бања Битола која изобилува со огромен асортиман на гранитни плочки….