Мудри изреки од највлијателните жени на сите времиња- Дел 1

од  |  0 коментари

Во поголемиот број на листи на мотивациски изреки често доминираат мажите, но тоа не е знак дека на жените им недостасуваат мудри зборови. За таа цел прибравме листа на мотивациони изреки од доминантни жени во својата сфера, актерки, спортистки, лидери и љубовници- сите жени! Секоја од нив е моќна самата по себе , нејзнините зборови веруваме ќе ве инспирираат.

1. “Оптимизмот е вербата која води кон големи достигнувања ” – Helen Keller
2.  “ Ти си единствениот кој го поседува клучевите од сопственото битие. Со себе го носиш секаде пасошот за сопствената среќа.” – Diane von Furstenberg
3.  “ Бев доволно паметна за да поминам низ секоја врата која ми се отвараше.” – Joan Rivers
4.  “ Кога целиот свет е тивок, дури и ден глас станува моќен.” – Malala Yousafzai
5. “ Не ја постигнав својата цел надевајќи се и посакувајќи ја, туку работејќи на незиното остварување.” – Estée Lauder
6. ” Моќта не ти е дадена. Потребно е сама да ја земеш во свои раце.” – Beyoncé Knowles Carter
7. “ Разликата помеѓу успешните луѓе и останатите е времето кое го трошат во сожалување на самите себе.” – Barbara Corcoran
8. “ Подобро да се каам за нештата кои сум ги направила неместо цел живот да се каам за нештата кои не сум ги направила.” -Lucille Ball
9. “ Доколку не ризикуваш ништо, правиш најголем ризик” – Erica Jong
10.  “Секогаш изгледај најдобро- кој рече дека љубовта е слепа?” – Mae West