Направи сам – идеи за уредување на вашата градина

од  |  0 коментари

Доколку имате сопствен двор, доколку уживате во декорирање и уредување и доколку сте љубител на цвеќиња тогаш ви претставуваме неколку одлични идеи за декорирање на вашиот двор кои одлично ќе му прилегаат, не претставуваат скапа инвестиција и воедно ќе обезбедат активно да се вклучите и да уживате во крајниот резултат. Верувајте тоа ќе го забележат и комшиите, а богами и сите гости кои ќе ве посетат.

Еве неколку одлични идеи за уредување во стилот “Направи Сам” кои бараат неколку ресурси вклучувајќи го и вашето слободно време, инспирација и креативност.

1. Езерце (потребни ресурси: тракторска гума, дебел повеќеслоен најлон, камења и прскалка)

119

 

2. Саксија за цвеќе ( камења, песок, жица, растенија)
spiral-rock-garden

3. Рачно направено поплочување на двор .
Калапот можете да го направите во пластичарска работилница или пак да го изработите со метални цевки кои ќе ги споите со ссоодветен материјал. Плоќчките се прават со вода, цемент и каменчиња со средна големина и песок. Битно е подот каде што ќе се ставаат плочките да е добро тампониран со поситни камења со цел да се направи стабилна подлога за газење која воедно би спречила и кршење на плочките. Плочките правете ги една по една и додека сеуште не се досушиле во калапот поставете ги врз патеката. За да направите поголем број на плочки потребни се повеќе калапи нормално.На крај краевите од двете страни на пличките регурлирајте ги со правење на цементи лајсни кои ќе обезбедат стабилност на плочките.

1

2

3. Печурки -столчиња. За овај проект потребни ви се две големи кофи и капаци. Кофите отпревртете ги од обратната страна и врз газерто ставете го капакот. Убаво заштрафете за да осигурате капакот да не се мрда за време на ветар. Капакот обојте го во некоја интересна боја што наликува на онаа од печурките и9 имате готов проект и одличен декор во дворот.

diy-mushroom-stools