ПОДМЛАДУВАЊЕ СО ИГЛИЧКИ – најнови ANTI-AGING решенија

од  |  0 коментари

Третмани за лице, тело, коса и стрии – Derma Bella, Скопје! Секогаш чекор пред другите!

14563404_1484811664879378_6626786477671755477_n

Мезотерапијата е најефикасен современ anti- aging третман на лице кој представува внесување на мултивитамини, минералу, хијалурон и други неопходни супстанции во длабоките слоеви на кожата. На тој начин мезотерапијата го успорува процесот на страеење на кожата, спречува појава на нови брчки, ги измазнува постоечките и повторно ја враќа светлината, сјајот и еластичноста на кожата. Мезотерапијата на лице е метод кој нема ограничување во поглед на годините на клиентот ниту во погед на годишното време. Третманот кај помлади особи се препорачива еднаш месечно, со цел одржување на квалитетот на кожата, а по 35 година се препорачуваат серии од 4-6 третмани еднаш неделно.

Cosmetic injection to the pretty woman face on white background

Cosmetic injection to the pretty woman face on white background

Мезотерапијата на тело е нехируршко одтсранување на масни перничиња и целулит на критичните делови од телото (подбрадок, надлактица, стомак, колкови, колена) кои неможат да се одтсранат со вежбање и диети. Па затоа оваа метод е многу популарна во светот како третман за ремоделирање на телото ( bodi sculpturing).

Anti – Aging третман на коса 

Овој третман е моментално најголем хит во светот и представува мезотерапија со готови мултивитамински и хормонски коктели кои се венсуваат во кожата на главата со што брзо и многу ефикасно се враќа виталноста и сјајот на влакното, се зацврстува коренот на влакното и се спречува опаѓањето на косата. Се препрачуваат 6-10 треапии, за подобар ефект третманите се комбинираат со ЛЕД  ласесрки третман.

Мезотерапијата е процедура која мора ја изведува лекар сертифициран за работа со мезотерапија.

mezoterapia-to-sposob-na-lysienie-i-zmarszczki-jak-wyglada-zabieg_3364710