Освежете ја вашата кожа и припремете се за температурните стресови со “Мeso gun”

од  |  0 коментари

Освежете ја вашата кожа и припремете се за температурните стресови со “Мeso gun”

Следејки ги  иновациите од светска класа во областа на естетската медицина, во нашиот центар сега е достапна мезотерапија на специјални инјектори или “Месо ган”. Со цел да се обезбедиме удобност и ефикасност, ние се обидовме да ги подобриме третмани кои ние ги направивме само за вас. Така,со овој уред мезотерапијата е безболен третман, нема модринки и црвенило, со што непосредно по завршувањето на постапката може да се вратите во нормала и на вашите должности.

dsc_5272

 

Третман на тело Pistor “Meso gun“

 

Предностa на “„Meso Gun“ што се однесува на работата со помош на игли е прецизно  дозирање, аплицирање на точно одредена длабочина, помали повреди на ткивото и многу поголема искористеност на  мезотерапевтските коктелите. Таа е наменета за третман на чувствителните области како што е челото, на подрачјето околу очите, вратот и градите, и успешно се применува на бутовите при отстранување на целулитот и стрии. Овој метод е подеднакво ефикасен и за помладата кожата на која да се прават минимални корекции за да се поправат ситни несовршености, но, исто така и врз зрела кожа за која се бара посебна нега. Со овој метод, е потребно помалку време, а постои и можност за обработка на поголеми површини. Се работи за фино вбризгување на препаратите со контрола на брзината, количината  и длабочината на при нанесување.

fotolia_50466493_subscription_monthly_m-1150x766

Кожата брзо станува мазна, еластична и сјајна како што се храни и хидрирана без видливи траги, хематом и оток. Ова е одличен начин да се ревитализира, особено после одморите, кога кожата станува дехидрирана и безживотна. Затоа овој метод на мезотерапија е вистинскиот избор да се зачува и да се врати внатрешниот баланс на кожата, влагата и свежината на кожата. Младешки и светол тен се важни за секоја жена со активен животен стил, нели?