Шминка за патување

од  |  0 коментари

Во текот на летните патувања со автомобил или автобус неопходно е да прифатите дека неможите да ја носите својата вообичаена  дневна шминка, поради хигиенски и поради практични причини.

Пудра во било кој облик е неприфатлива, затоа што сакате да го освежите вашето лице со влажни марамчиња,но и да дремите, така што вас ви преостанува фокусот да биде на усните.

Добра маскара, која не прави волумен, туку ја нагласува должината на трепките и сјајот за усни или кармин во неутрална розова боја ќе направи да изгледате поубави и приспособени на сите видови на патување. Избегнувајте јаки кармини за подоцна да не ви биди потребна цела машинерија за поправање(моливче за усни,кармин,четкица,огледалце).Балзамот за усните е најпрактично решение, и во тоа нема сомневање.

Патувањето со авионот е нешто полесно, секако зависи од дестинацијата, ама самото тоа патување подразбира да изгледате уредно, а не како да сте тргнале да шетате.

Нашите омилени можете да ги најдите во галерија, а некои од нив можете веднаш да ги порачате на BeautyShop.rs.