Супер одмор во септември во Грција – Амудија

од  |  0 коментари

Амудија се наоѓа на брегот на Јонското море, на 25km од Парга и на 45 km од Превеза .
Тиркизно сино море и големи песочни плажи се одлики на ова место.
113366_reka-aheron-usce--roger_orig
Овде митската река  Aheron се влива во морето а покрај неа се наоѓа прекрасното шеталиште, каде можете да уживате во големиот број на таверни кои служат свежа морска риба. Рибарските бродови, туристичките чамци и бродчиња нудат услуги за пловење кон изворот на реката.

slideshow (4)
Доколку сакате мирно место за одмор со вашите сакани ова место е одличен избор за вас. Близината на Парга, Превеза и лефкада нудат одлична можност за активен одмор , вечени излегувања, шопинг, излети на Крф, Пакси, Итака…

Топлото море, чистите реки, добрата храна, љубезните домаќини, планината и маслинките, медитеранската клима се одлични карактеристики одлики за ова место кое пружа идеален одмор и уживање во секој поминат момент па и во септември. Во близина на ова место се наоѓа и плажата  Vrachos, оддалечена десет километри од ова место.

Доколку сакате да уживате во одличен одмор на ова место, погледнете ја понудата на Ариес Травел на следниот ЛИНК.