Вреден трик за поправка на дрвен мебел со само еден орев

од  |  0 коментари

Наоѓање, купување или изградба на големи дизајни е една работа, но нивното одржување може да биде сосема друго. Чкртаниците или оштетувањето на мебелот од дрво може да бидат особено тешки, бидејќи секоја една боја бара различно решение (на пример, посебен маркер за мебел или некој тап инструмент.
walnut-before-and-after

Имајте на ум дека, понекогаш кога треба да поправите производи што се направени со материјали од природата, во случајот мебел, треба решението да го побарате и во природата. Особено е добар овој трик ако мебелот што го имате бил изработен од орев, иако тоа не значи дека нема да делува и на други видови дрва кои се испуканиили изгребани. 

Влагата и богатиот состав на оревот, помагаат да се направи добар спој на бои, и разликата да не биде очигледна. Во секој случај, мора да се напомене дека овој трик делува многу добро кај природните дрва.

walnut-furniture-fix-hack-1walnut-wood-mend-1