Четири чекори до убава кожа – збогувајте се со целулитот

од  |  0 коментари

Со целулит се бори повеќе од 90 проценти жени. Создавање на целулит не е врзано за години, тежина и физичка форма и може да го добие било кој, дури и мажите. Како и кај килограмите, лесно е да се добие, а многу е тешко да се скини. Сепак постојат пет основни чекори кои би требало да се придржувате за да намали целулитот.

Хидратација – вода има сила да ги намали проблем на целулит бидејќи помага да се реши проблем на надуеност и да се од телото исфрли вишокот на сол.

Вежбање – за жал, тешко е дека ќе се решите од целулитот без вежбање. Најкорисни се кардио вежби, а доколку би требало да одберете една најкорисна вежба која уништува целулит, тоа би бил расчекор.

Масажа – за долгорочно решавање на проблем целулит најдобри се стручни масажи на проблематичните делови на телото. Овој метод бара упорност и пари, но е далеку делотворен од останатите.

Кофеин – намачкајте крема или лосион кој е богат со кофеин пред да ставите кусо фустанче или панталони бидејќи тие ќе ја затегнат кожата. Замислете ги како невидлив мидер.