Чистење на телото и умот, 10 нешта од кои треба да се ослободиме оваа пролет

од  |  0 коментари

Поголемиот дел од нас прават список на нештата кои треба да ги направат во текот на денот за на истите да не заборавaт, некои тоа го прават за намирници во маркет или на пазар, трети тоа го прават за работни задачи, а повеќето поради подобра организација на своето време.

Оваа методологија психологот Steven Aitchison ја применува во својата долгогодишна практика поврзана со личниот развој и ја  претставил во форма на список наменет за секого,список кој треба да не потсети на нештата  од кои е потребно да се дистанцираме во животот.

Неговиот список наликува вака:

 1. Ослободете се од негативните луѓе
 2. Престанете себе си да се оптеретувате со грешките кои сте ги доживеале во минатото.
 3. Ослободете се од стегите на минатото.
 4. Отфрлете ја негативната слика за себе.
 5. Престанете со самосожалувањето.
 6. Престанете постојано да кажувате ‘’ да ’’ на сечие барање
 7. Престанете да им удоволувате на сите.
 8. Престанете да го говорите само она што е исправно
 9.  Отфрлете ги уверувањата кои ве ограничуваат
 10. Престанете да се грижите што ве очекува и ќе се случува во иднинатаДали ви е потребен ваков список?
  Што прво би се одлучиле да направите за да го промените својот живот?

  Извор:
  www.Sensa.rs