Како да ја организирате свадбата од вашите соништа?

од  |  0 коментари

Сон на секоја девојка е еден ден да носи бело …

Планирањето на сведбата е чин кој одзема долго време во препарации и вклучување на повеќе лица. Доколку организацијата ја препуштите на специјализрани фирми очигледно ќе добиете многу повеќе од своето слободно време кое инаку би го потрошиле во подготовки, помалку стрес, но и поголеми трошоци.
Доколку овој процес го правите во целост или делимично сами како пар тогаш е време да ви покажеме како би го оствариле поскуваниот резултат.

Суевериата се само еден од основните фактори кои треба да ги занемарите околу вашата свадба (Причитајте нешто повеќе околу свадбените суеверија во светот ТУКА)

Кои се основните чекори кои треба да ги знаете доколку ја организирате својата венчавка од соништата?

– Избор на датум во корелација со локал и матична служба и буџет
– Избор на храм за одржување на венчавката
– Избор на тема на свадбата
– Избор на фотограф
– Избор на бенд
– Избор на тортата
– Избор на кетеринг служба
– Избор на девер, кум и/или старосват
– Креирање на листа на гости (нивно распоредување по локалот)
– Резервации
– Избор на прстени
– Избор на покани за свадбата
– Избор на венчаница
– Избор на одело
– Избор на фустани за деверушите
– Избор на свадбениот накит
– Закажување на фризер и шминкер
– Избор на букет/бидермаер
– Праќање на поканите
-Учење на обичаите (доколку се работи за традиционална свадба)
– Купување на подароци
– Декорации, украси, балони, бомбони, цвеќе
– Закажување на медениот месец
– Закажување и организирање на моминска и момачка вечер…..

Дали знаете како ќе ја организирате својата венчавка од соништата?
Дозволете ни да ви објасниме како да го направите тоа….