Како правилно да ги одржувате своите обувки?

од  |  0 коментари

Одржувањето на обувките го продолжува нивниот век на траење, го одржува нивниот изглед и ги заштитува од влијанието на непогодните временски услови.
Доколку сакате да го носите парот омилени обувки подолго време -тогаш научете како и правилно да го одржувате.
Денес ви презентираме неколку прроизводи за нега и одржување на чевли од словенскаа компанија  Кемпласт. Доколку некој од производите ви се допадне посетете ги продавнците на Peko, таму ќе го пронајдете целиот асортиман на Кемпласт.

 ОниксКрема за нега на вашите чевли

Оникс емулзија крем кој ја освежува бојата и ја одржува кожата на чевлите еластична. Содржи висок квалитет восоци и масла со негувачки состојки. Наменета за сите видови на мазна кожа (нерамен, анилин, итн.) По полирањето поминете со мека крпа за да им обезбедите на чевлите долготраен и свиленкаст сјај.

Туба во практично пакување од 75 ml, со специјален апликатор. Спакувани во железна кутија од 12 парчиња.

 

Blisk

Течeн лак со сунѓер, со негувачки восок, за сјај на било каква мазна кожа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сунѓер за полирање

Сунѓер за осветлување, ги штити и негува сите видови кожа и синтетички чевли.

Сунѓерот за чевли  е корисна алатка за дневно згрижување на вашите кожени чевли. Со  помош на сунѓерот брзо ќе ја отстраните нечистотијата и прашината насобрана на чевлите и со само неколку потези напред-назад ќе добиете сјани и блескави чевли. Малите сунѓери се погодни за во чанта, џебот на вашата јакна, така што постојано ќе ви бидат на дофат на рака, а со тоа и вашите чевли ќе бидат секогаш сјани и чисти. Големите, пак, се погодни за чистење на мазна кожа, а истите може да ги чувате во вашиот автомобил, дома или на работа.

Watreproof cream

Крем за полирање на чевли, направен од природен восок кој ги заштитува чевлите од вода, со специјален апликатор за нанесување.

Водоотпорен спреј

Спреј за надоворешна употреба, одличен за заштита од вода и дамки, погоден за сите видови на кожа и ткаенини.

 

Спреј за обновување на превртена и нубук кожа

Спреј, кој ја обновува бојата на нубук кожа и превртена кожа и ги прави отпорни на вода и дамки.

 

Омекнувач за чевли од кожа

Ги омекнува и ги проширува чевлите од кожа.