Кажете му збогум на целулитот и уживајте во убавната на новите совршени нозе и задник

од  |  0 коментари

Целулитот вообичаено се појавува во текот на дваесеттите години односно од 25-35 тата година од животот и прогресивно се влошува со текот на времето.
Постојат неколку фази на целулитот и тие се разликуваат доста една од друга пос своите карактеристики.

Фаза 0: Не постои видлив целулит дури и кога кожата се штипнува со прстите од дланките
Фаза 1: не постои видлив целулит кога стоиме или пак лежиме, но доколку се штипнеме за кожата се назира слој на ‘’кора од портокал’’ која станува видлива.
Фаза 2: Видлв целулит кога сме станати но не и кога лежиме
Фаза 3: Видлив целулит во исправена и лежечка позиција

mezo
Повеќе од 90% од жените имаат целулит, оваа состојба не ве прави поразлични од другите, но затоа пак доколку ја третирате видливо ќе се разликувате по совршените нозе од останатите.
Целулитот кај жените предизвикува појава на ниска самодоверба, страв од исмевање , дури и намалено либидо и страв од врски, стрес, како и избегнување на носење на кратка облека во лето поради чувството на некомфортност во сопствената кожа.

Постојат повеќе фактори кои го предизвикуваат но малку успешни третмани кои можат темелно да го остранат т.н терминален целулит од фаза 3 одосно излечат .
Мезотерапијата е докажан медицински третман кој успешно го елиминира најголемиот непријател на женските нозе- целулитот и опуштената кожа.
Со тагетирање на критичните области каде се наталожил, мазотерапијата навлегува  длабински кон негово елиминирање. Мезотерапијата со години е најуспешниот третман за елиминирање на секаков тип на целулит, од нозете и задникот израмнувајќи ја кората од портокал и нерамниот изглед на кожата до глаткост, давајќи природни и мазни контури на нозете и задникот.
За да се детерминира потребата од мезотерапија и бројот на третмани потребна е претходна анализа. Во зависност од типот на целулит се препишува и број на третмани за секој клиент поединечно. Резултатите се видливи и по првата сесија.

За повеќе информации одбратете се кај стручниот тим на Derma Bella кој ви ги нуди најстручните совети и најсовремената апаратура за брзи и посакувани резултати.
https://www.facebook.com/Derma-Bella-115390316856/?fref=ts