Колку слоеви на шминка се потребни за да изгледате ”гламурозно”?

од  |  0 коментари

Разгледувајќи низ блоговите за убавина деновиве наидов на бројни видеа каде девојките односно т.н make-up guru-а на YOUTUBE ставаат рецензии од пудра а притоа покрај таа пудра користат уште 3-4 други со кои го засилуваат незиниот ефект.

Колку шминка ни е потребна за да изгледаме гламурозно?
Без разлика на ефектот кој се постигнува со шминката сокривањето на природната убавина со шминка и не прави некоја полза на лицето освен моментално прикривање на неговите недостатоци и совршен мат изглед на фотографии, што подоцна резултира со креирање на акни по површината на лицето, собирање на нечистотии , црнки и сл.

Колку само слоеви на шминка можете да забележите во ова кратко видео ?