Корисни совети за стил кои ќе му помогнат на современиот маж да изгледа впечатливо

од  |  0 коментари

Постојат дрес кодови кои ве одделуваат од  несреден изглед до елегантно – урбано- впечалив изглед.
Доколку се стремите да изградите впечатлив стил, да се облекувате соодветно за приликите и настаните, правилно да ги искомбинирате елементите од вашата облека, тогаш посоветувајте се со нашите предлози кои загарантирано ќе ви помогнаат кон успешното градење на елеганција и стил.

1. Постојат различни стилови на одела, меѓутоа постојат и препораки и во однос на конструкцијата за каков тип на одело всушност сте градени.

1 слика

 

2. Копчињата на оделата треба соодветно да се закопчуваат и откопчуваат во зависност од нивната бројност

suit-jacket-buttoning-rules-c

3. Пред да ја искомбинирате својата кошула со вратоврска во боја или дезен почекајте, прво видете ги правилата за носење на бои и дезени, па потоа направете го својот избор.

3

 

4. Во согласност со бојата на оделото треба да се избере и бојата на чевлите кои можат да се искомбинираат со истото.Некои бои на одела се ограничени во однос на изборот на чевли но и аксесоари,додека пак некои одговараат скоро со секакви бои.

 

4

5

6

 

5. Прешироката јака, прекратките ракави и предолгото сако се само едни од знаците дека оделото не е соодветно за вас.

how-to-recognize-a-good-fitting-suit-part2

6. Должината на ногавиците од панталоните е идеално да биде со големина помеѓу 2 и 3

Screenshot_1

7. Дали сеуште не знаете како да ги свиткате ракавите на кошулата со долги ракави во должина од 3/4 ?
Потребни ви се само 3 брзи и едноставни чекори.

Screenshot_2

 

8. Марамчето во џебот од сакото игра важна улога при надополнувањето на севкупниот изглед. Постојат неколку различни начини како да го поставите во својот џеб кои брзо и лесно може да се совладаат.

7

9. Копчињата за манжетни се одличен додаток кој го надополнува комплетниот изглед, затоа користете ги почесто, но научете првенствено како правилно да ги ставате.

Screenshot_3

10. Постојат 6 начини на кои можете да комбинирате марама вокомбинација со елегантна облека и сепак да изгледате средено

Screenshot_4Screenshot_5Screenshot_7Screenshot_8Screenshot_9Screenshot_10