Празнични декорации: венец од шеќерни бастунчиња

од  |  0 коментари

Бастунчињата имаат две намени- да ве заблажат но и да ви послужат како празнични декорации.
Денешната празнична инспирација за декорација на вашиот дом во духот на празниците е венец од шеќерни бастунчиња. Достапни се во секој поголем паркет, а откако ќе ги тргнете декорациите децата најмногу ќе им се израдуваат.
how-to-make-a-candy-cane-wreath-01-2 how-to-make-a-candy-cane-wreath-03

Помеѓу секое бастунче ставете малку  силикон, на средина залепете орнамент а за да го закачите венецот над вратата искористете декоративна лентичка.
За формате одлучете се сами.
b58da6ac7248199ff950e71333c88ebb