Што предстаува Ултерапи? – Неинвазивен лифтинг

од  |  0 коментари

Што предстаува Ултерапи?

Ulthera  –Единсвен апарат за лифтинг  – признат и подржан од Американската Агенција за храна и лекови –  FDA!

Ultherа – е апарт за лифтинг кој што користи безбедна, временски тестирана ултразвучна енергија за затегнување на кожата природно без операција или други интервенции.

Неинвазивен лифтинг

Ultherapy е единствената не-инвазивна процедура за лифтинг на кожата на вратот, под брадата,  околуочите и котурите на лицето. Со Ulthera, исто така може да се намалат линиите и брчките на деколтето. Ultherapy може да ви помогне да се постигне Нов, повеќе младешки изглед од веѓата до градите!

Безбеден ултразвук. Не хирургија.

Ultherapy ја користи моќта на ултразвукот за трансформација на веѓата, брадата, вратот и градите. Ултразвук, се разбира, се користи безбедно во текот на полето на медицината повеќе од 50 години и Ultherapy е дефиниран како безбеден и ефикасен во клиничките студии и во повеќе од половина милион третмани во светот.

Ulthera апартот се базира на терапија со ултразвук за да ја зголеми синтезата на колаген. Апаратот исто така, вклучува традиционален ултразвук, кој им овозможува на лекарите прецизно и точно да го третираат ткивото и да обезбедат најголема ефикасност на третманот, односно апартот да достави енергија во оној дел од ткивото каде е најпотребно за да се постигне саканиот ефект.

Како функционира?

Создава нов колаген

Ultherapy го стимулира производството на колаген, преку доделување фокусирана ултразвучна енергија на основните слоеви на кожата, без козметичка хирургија, без сечење или попречување на површината на кожата.

Без токсини или игли

За разлика од ласери, радио фреквенција, хирургија и други технологии, Ultherapy ја заобиколува површината на кожата и при тоа го носи точниот износ на ултразвучна енергија во точната длабочини и температура на подкожното ткиво. Оваа енергија го стимулира го регенеративниот процес при кој се произведува свеж, нов колаген.

Без привременост. Природни резултати.

Некои пациенти чувствуваат првични ефекти веднаш по третманот, но вистински резултати се појавуваат во текот на 2-3 месеци. Во тек на ова време, новиот колаген работи и ја затегнува кожата на вратот, брадата и челото и ја  измазнува кожа на градите.

Ultherapy е клинички докажана неинвазивна алтернатива за оние кои не се подготвени за операција, па дури и може да биде опција за пациенти кои сакаат да ги прошират ефектите од козметичка хирургија. Тоа е последното нешто што можете да го направите пред хирургија !

Што да очекувате?

Само еден третман

Само еден неинвазивен третман Ultherapy® помага да се одстранат ефектите на времето, гравитацијата и изложување на сонце.

Пред вашиот третман

Првото нешто што треба да го направите е да се закажете лична консултации со лекар обучен за работа за Ultherapy. Во оваа сесија, вашиот лекар ке направи проценка на вашата кожа и ќе утврди дали Вие сте кандидат за третманот.

Не се потребни накви предходни подготовки пред га до направите третманот.

Во текот на третманот

По чистење на кожата и идентификување на специфичните регии кои ќе се третираат, вашиот лекар за Ultherapy ќе аплицира ултразвчен гел на регијата за да потоа непречено го изведе третманот. Потоа, со помош на ултразвук лекарот ја одредува длабочината на кожата и ги поставува параметрите на апаратот, пред да почне со работа.

За време на третманот, ќе почувствувате умерена топлина.

По третманот

Со Ultherapy, нема опоравување! Веднаш по процедура без никакви ограничувања, продолжувате да ги обавувате нормалните активности.

На Вашата кожа може да се појави црвенило, кое изчезнува во рок од неколку часа. Некои пациенти може да имаат  благ оток, пецкање или чувствителност на допир, но овие сиптоми се ретки, благи и привремени.

За повеќе информации околу овој третман и прашања за цена, добијте преку фан страницата на салонот за убавина Derma Bella на телефонскиот број 070 347 888