Skechers прослави 25 години од своето постоење

од  |  0 коментари

Пред само неколку дена брендот Sckechers прослави 25 години од своето постоење на пазарот. Приказната на брендот започна на 29 мај 1992— кога Sckechers започна да произведува обувки во мала куќа на плажа во Manhattan Beach, California. Од тогаш брендот, внесувајќи бројни иновации во производството веќе ¼ век е познат по комфорот и атлетскиот перформанс на обувките кои ги нуди за мажи, жени па и деца низ повеќе продажни места низ светот.

Во чест на оваа годишнина, брендот ја отпочна кампањата #WorldSkechersDay  каде на социјалните медиуми голем број на познати лица го споделија своето искуство со брендот Skechers низ годините. Од познати блогери до нутриционисти па и атлетичари го истрчаа познатиот Skechers Performance Los Angeles маратон.
Многумина кои ги испробале обувките од брендот Skechers знаат дека она што го дефинира брендот не се само 25 години постоење туку и доследноста во квалитетот, комфорот, стилот и перформансот.

Погледнете што оваа сезона од понудата на брендот Skechers можете да пронајдете во продавниците на Пеко.

Дали и вие го обожавате овој бренд?
Споделете го со Пеко вашето искуство со брендот Skechers .