Тонер за чиста и сјајна кожа

од  |  0 коментари

Користете го овој домашен тонер за лице за понека, посветла и поздрава кожа.

Потребно: 

1 кафена шолја дестилирана вода
1 лажица природна јаболкова киселина
Ставете ги во празно шишенце од тоник или друг веќе искористен препарат за убавина чие шишенце слободно може да се употреби и за друга намена.

Користете ја за чистење на лицето со памукче  1 дневно, навечер со меко сунгерче.

Бенефити од тоникот:
– ја матира кожата и ја избелива
– ги чисти нечистотиите од кожата
– ја балансира PH вредноста на кожата
– ги чисти мртвите клетки од кожата
– ги остранува акните
– ги минимизира порите на лицето