Sophie Scott: Зошто се смееме?

од  |  0 коментари

Колку често се смеете? Смеата е одличен начин да го победите лошото расположение.

Смеата е одличен начин да се чувствувате подобро, таа помага при интеракцијата со другите, таа помага да им покажете на другите дека ви се допаѓаат па дури и дека ги сакате.
Дали знаевте дека за 30 пати е поголема веројатноста дека ќе се насмеете кога сте во друштво на друго лице отколку кога сте сами.
Когнитивниот неуро-научник Sophie Scott со вас споделува изненадувачки податоци за смеата и причините поради кои се смееме. Видеото е одлично едукативно видео кое ви препорачуваме да го погледнете денес, веруваме ќе успее да измами насмевка и доколку сте лошо расположение.
Нели нејзината цел е таа?

Извор: TED