Убава силуета, мазна и затeгната кожа!

од  |  0 коментари

Промени во тежината, бременост или стареење, сите овие нешта се причини за кожата постепено да ја загуби зaтегнатоста и својата флексибилност. Секако, опуштената кожа делува и на внатрешноста на телото, некои делови се поосетливи, како внатрешниот дел од нозете, стомакот и подлактиците.

Убава силуета, мазна и затeгната кожа!

17073_3Ова е нешто што секоја девојка и жена би го поскала за своето тело.

Иако звучи недостижно, во салоите за убавина постојат методи со кои може да се постигне оваа цел.

Електорстимулациите или пасивна гимнастика е еден од најстарите, но сеуште високо ефикасен третман. Се работи за апарат т.н. микрокомпјутер, низ кој поминуваат Фарадееви струи. Овое струии предизвикуваат контракции на мускулатурата, стимулирање и затегнување на кожата.

Денес, како најефикасни и најпопуларни третмани за обликување на телотот се користат Мезотерапија, LPG Ендермологија, Кавитација и RF Tripollar Лифтинг на тело.

Мезотерапијата со игла ја изведува само лекар. Со помош на мезотерапија, поткожно се вбризгуваат специјалноприготвеи коктели. Тие најчесто содржат витамински комплекси, колаген, хијалуронска киселина и др. активни состојки. На овој начин ќе се подобри тонусот, ќе се стимулира затегнувањето на кожата, ќе се зголеми елстичноста, ќе се детоксицира ткивото, ќе се одстрани вишокот на вода, ќе се зголеми микроциркулацијата, ќе ја нахрани и хидрира кожата и најважно ќе се одтранат вишокот на подкожни масти.

Феноменот на опуштена кожа се објаснува како бавна продукција на еластин и колаген, од страна на фибро бластите. Кожата ги ги губи овие состојки и знаците на стареење почнуваат да се појавуваат. LPG Ендермологијата делува и ги стимулира фибро бластите, тие повторно почнуваат засилео да создаваат елстин и колаген. По овие третмани кожата станува затегната, тонирана и мазна.

Како најново решение кое се употребува во медицинската козметологија за затегнување и измазнување на кожата е RF Tripollar Лифтинг третманот на тело. Овој третман се изведува со помош на машина која произведува Радио Фекфентна енергија. Оваа енергија создава топлина, колагенските нишки се контахираат и веднаш ја затегнуваат кожата. Исто така, оваа Радио Фрекфентна енергија ги стимулира фибробластите да создаваат нов колаген и еластин. Резултатите се затегната, мазна, млада и моделирана силуета.

Секако, домашната нега е многу важен фактор.

Само правилна и стручна комбинација на сите овие третмани води до сигурен успех!
morphobody-lipo-countr-catcollin
Во Derma Bella до убава силуета, мазна и затегната кожа!

Д-р. Весна Ѓорѓиеска

Препорака за дома: COLLIN Paris

 Morpho Body Lipo Sculpture Cream – Крем за обликување на телото

250 ml – 2 500 ден.