Заштитете се од штетните сончеви зрачења и добијте совршен тен

од  |  0 коментари

За да се добие совршено сончан и здрав изглед на вашиот тен не мора да се изложувате ниту на преголем број на часа во солариуми ниту пак да стоите на сонце незаштитетни- потребно е само мудро да се сончате.

Бидејќи медицинските лица се погласно предупредуваат дека треба да го избегнуваме солариумот и претераното изложување на сончевите зраци, еве неколку совети како безопасно да добиете и одржите совршен темен тен со помош на намирници кои ни се достапни на пазарот.
За добро соначње потребни ви се 30-45 минути дневно да се изложувате на сончева светлина во пероди кога сончевите зраци не се штетни.
Покрај сончевата светлина еве неколку трикови за да го забрзате

1. Јадете моркови и домати
2. Јадете кајсии
3. Мачкајте се со кантарионово масло во комбинација со маслиново масло
4. Јадете дињи
5. Јадете овошје и зеленчук во силна црвена и портокалова боја.
6. Не забоавајте да се хидрирате 

Баналсираната исхрана ќе ви помогне најдобро да се чувствувате добро во овие летни денови, затао не ризикувајте да посетувате соалриуми, тенот добијте го на најдобриот можен начин со исхрана и паметно користење на корисните сончеви зраци.