Пронајдете совршена пудра

од  |  0 коментари

Најлесен пат до совршен тен е добра пудра, но бидејќи она вистинска не е лесно да се избере, Ви даваме совети кои ќе Ви е олеснат работата.

Како да се најде совршена нијанса?

Најбитно е да нијансата на пудрата одговара на Вашиот тен. Доколку не сте сигурни која е таа боја, изберете три нијанси и нанесете ги на раката една до друга. Таа пудра која, без многу размачкување најдобро изедначува со Вашиот тен е вистински избор за Вас.

Водете се со називите на нијанси

“Beige” нијанси се неутрални, не се премногу жолти, а ни се ниту премногу розови, па преставуваат најдобар избор за среден тон на кожа. “Cream” и “Ivory” нијанси се најдобри  за посветол тен. “Warm” нијанси се обично најтемни, па се најдобар избор за маслинеста и темна кожа.

Како да се извлече најмногу од пудрата

За да имате ефект на блескава кожа, измешајте пудер со малку течна пудра со светулки. За да Вашиот тен биде беспрекорен, не заборавајте да пудер нанесете и на капките.