Зимска фотелја

од  |  0 коментари

Покриена со волнена ткаенина изгледа како да се прелива преку столицата, формирајќи мек тепих. И покрај сличноста со столиците кои ги користиме на плажа, таа совршено одговара за долги зимски ноќи покрај камин.

Практичноста не била главна фокус идеја на дизајнерот: “Откривме дека дизајнот може да делува како средство за уметност. Во овој случај: кругот текстил кој лежи на подот. ова е столица која може да се користи. Едноставно оваа столица нуди уживање. Како во претставите, гледачот може да се смести себе си, било внатре или надвор од сценариото. има можност да се стопи во пејзажот на перницата, или да остане надвор од него. ”

Што мислите вие за фотелјата?