10 совети за личен раст

од  |  0 коментари
  1. Не учете само од успешните приказни, учете и од грешките на оние кои не успеале во остварување на своите цели, соништа и пасии.
  2. Не следете ја топлата, креираје сами свој пат. Правете го она што вие го сакате.
  3. Следете ја својата визија. Успехот ќе започне да ве следи.
  4. Однесувајте се самоуверено дури и кога не сте.
  5. Слушајте активно  и сретнувајте нови луѓе.
  6. Сакајте се себе си и грижете се за сопственото здравје (психичко и физичко)
  7. Бидете љубопитни – прашувајте кога нештото не го знаете доволно за да научите повеќе.
  8. Бидете ведри, насмеани и гледајте на позитивната страна на нештата
  9. Бидете секаде и секогаш присутни на време. Не доцнете!
  10. Организирајте го своеето време мудро и ќе имате време за се!