Емоционална поддршка за полесно со справување со дијагноза: рак на дојка

од  |  0 коментари

Октомври е месец за ширење на свесноста околу појавата на рак на дојката.
1 од 8 жени во светот е подложна на појава на оваа болест. Покрај физичките таа со себе донесува и емоционални лузни. Справувањето со емоциите по дијагнозата, третманите и стресот околу начините на кои оваа болест ќе влијае врз понатамошниот квалитет на животот се особено тешки за пациентот.
Емоционалната поддршка е од големо значење и може доста да помогне во справувањето со оваа болест.

Колку е битна емоционалната поддршка покрај редовните лекарски прегледи?
Dr. Mary Jane Massie, психијатар во Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, нуди неколку совети за жените кои се борат против оваа инвазивна болест
Погледнете го видеото: