Esther Perel: ”Нов поглед на изневерувањето- говор за сите оние кои некогаш љубеле”

од  |  0 коментари

Зошто изневеруваме? Зошто среќните луѓе изневеруваат?
Кога ќе споменеме неверство – на што тогаш мислиме? Дали станува збор за флертување, платен секс, разговор на Интернет…? Зошто сметаме дека мажите изневеруваат од досада и страв од интимност, а жените изневеруваат поради осаменост и потреба за интимност?

Дали аферата секогаш значи и крај на една врска?
Живееме во ера кoгa сметаме дека имаме право да сме среќни, и доколку порано разводите се случуваа  поради тоа што не бевме среќни во своите врски, денес се случуваат затоа што сметаме дека сме можеле да бидеме посреќни. Порано разводот бил причина за чувство на срам, денес да изберете да останете во една врска е новиот срам.

Како да се справиме со неверството во една врска?
Погледнете го прекрасниот говор на Esther Perel – познат терапевт за врски, веруваме дека ќе ви даде одговор на многу ваши прашања поврзани со неверството, аферите и соочувањето со последиците од ваквите акти. 

Превземено од говорот на Ester Perel, терапевт за врски
Извор: TED.COM