Идеи за трансформација на просторот за живеење

од  |  0 коментари

Преуредувањето на куќа или стан не е секогаш лесна задача за секого. Најголемиот предизвик во целокупниот процес е пронаоѓањето на оригинални и добри идеи со кои ќе го прилагодиме нашиот дом во склоп со начиот личен вкус и стил, со цел тој да изгледа  повеќе простран, конфорен и убав.  Доколку немате премногу финансиски средства да вложите во комплетно преуредување на вашиот дом  само една мала промена може да допринесе да се чувствувате порелаксирано и поубаво во него, а и да добиете и комплимент од вашите гости.  За таа цел, доколку уредувате или планирате да го освежите со некој детал вашиот дом еве ви неколку чекори со кои ќе направите голема разлика.

1. Направете си своја библиотека во делот под скалите од куќата

Innovative-Ideas-for-Interior-Design-Of-Your-Home-13

2. Освежете го вашиот кауч со додавање на перничиња во различен дизајн. Тие не само што ќе му дадат освежување на дневниот простор туку и живост и освежување на старите каучи.

images

3. Дизајнирајте камин ссо место за седење покрај него. Не само што ќе добиете прекрасен предмет и украс, воедно ќе биде и функционален за уживање во домот.

Innovative-Ideas-for-Interior-Design-Of-Your-Home-121

4. Претворајте ја масата за ручање во билјард маса кога и да посакате со ово мал трик.

amazing-interior-design-ideas-for-home-21-2

 

5. Просторот под сакалите можете да го трансформирате и во плакара, односно место за складирање.

amazing-interior-design-ideas-for-home-9

6. Доколку имате потреба од место и сте ограничени просторно, големиот број на чинии и вишок на предмети во кујната секогаш ќе ви претставуваат проблем доколку не решите алтернативно да ги” сокриете” и да ја максимизирате употребата на просторот, а местото кое дотогаш го зафаќале кутиите или предметите во кои сте ги чувале чиниите можете да го искористите алтернативно.

Innovative-Ideas-for-Interior-Design-Of-Your-Home-19

 

7. Дали сте индивидуалисти и сакате да се истакнувате. Овој дизајн на кадата во вашиот дом ќе ја искаже вашата индивидуалност и иноватинвност, а и уживањето во бањата ќе го поткрене на сосема различно ниво.

amazing-interior-design-ideas-for-home-37

 

8.Доколку вашите деца се креативни и индивидуални, дадете им креативен простор за реализација на нивните проекти или пак нивно специјално место за да си играат. Направете им куќичка на дрво во удобноста на нивната соба.

amazing-interior-design-ideas-for-home-14

9. Обичното стакло на повеќе елементи од домот променете го со некое помалку обично, како во примерот со оваа врата.

amazing-interior-design-ideas-for-home-16

10. Потребна ви е канцеларија, но немате екстра простор или соба каде што ќе ги сработувате вашите обврски? Направете ја во вашата спална соба и од плакарот.

12И за крај една помалку ексцентрична употреба на вашиот простор. Многу од нас не би имале простор каде да ја инкорпорираат меѓутоа погледнете каква алтернативна трансформација можете да направите во вашиот дом – скали лизгалка за вашите деца или пак доколку имате неуморен дух и за вас.

18kwh4wnqgjp5jpg