Корисниците на Facebook го избраа омилениот град на светот! Што мислите кој е?

од  |  0 коментари

Дали лајковате градови на facebook? Дали сте го лајкнале својот град на оваа друштвена мрежа? Сега излезе листа на градови кои кориснците на facebook најмногу ги сакаат  т.е. лајковаат.

Со повеќе од 15 милиони лајкови, Нујорк е омилениот град на корисниците на facebook , а веднаш позади него на оваа листа следува Парис и Лондон, покажуваат најновите податоци. Престолнината на Франција има околку девет милиони лајкови, а додека пак главниот град на Велика Британија нешто повеќе од осум и пол милиони лајкови.

images

Интересен е фактотот што според мислењето на корисниците на друштвени мрежи, Техеран  се наоѓа на 32-то  место ,атрактивна деситинација на Рим се наоѓа на 35-то место. Во топ десет се наоѓаат четири северноамречки градови, два од јужна Америка и четири во Европа.

Las_Vegas_strip_photo_1_e316f5

Доста популарен е  Лос Анџелес со повеќе од седум милиони лајкови, Сао Пауло со нешто помалку од петт милиони лајкови. Лас Вегас и Истанбул е лајкован од  повеќе од три милиони корисници, и Барселона со 2.6 милиони лајкови.

Los-Angeles1

Многу градови изминатиот период  работеа на т.н.,, лансирање на маркетинг кампања” на нивнати официјални facebook фан страници со цел да привлечат што повеќе туристи нудејќи им информации од атрактивни места,изложби, ресторани итн.

Покрај тоа, facebook  се погрижи сам и  отвори фан страници за поединечни локации, кои се универзални. Тие се покажале како популарен избор меѓу корисниците на друштвените мрежи.

rio_2264586b

Листа на Градови кои што се нај-лајковани:

  1. Нујорк 363.714
  2. Париз 144.939
  3. Лондон 546.175
  4. Лос Анџелес 176.469
  5. Сао Паоло   915.960
  6. Лас Вегас 286.174
  7. Истанбул 221 451
  8. Рио Де Жанерио 913.718
  9. Барселона 614.534
  10. Атланта 343.999