Козметика по Ваша мерка

од  |  0 коментари

Дали сте динамични, трпеливи или пред се општествено одговорни? Во зависност од Вашите животни навики одберете ги препаратите за нега.  Можеби составот на кремот совршено одговара на Вашиот тип на кожа, но ако Ви е мака од самата помисла на процедурата која незината примена бара, нема ефект. Се прашувате како тоа. Па убави – ако и оно малу време кое посветувате себеси се извор на стрес, нека е препаратот и од злато, нема да делува! Затоа е многу важно да кремот одговара на Вашиот темперамент, стилот на живеење и навиките.

ТРПЕЛИВА – ВАШИТЕ НАВИКИ

Кога купувате крем, прво го мирисате.

Уживате во секој момент кои поминувате во чистењето на лицето, клавање на маската, крем, серум.

Секогаш најдувате време да себе израдувате со миризлива купка.

Пред ќе издвоите пари за скап крем кои Ви одговара отколку за облека.

Од козметичкиот третман очекувате масажа и убав мирис

Не ги сакате агресивните препарати.

ВИЕ СТЕ ТИП КОЈ УЖИВА ВО НЕГАТА – не Ве мрзи да се занимавате со себе и не ви е жал да издвојувате пари за козметички препарати. Затоа е природната козметика идеален избор за Вас. Таа се базира на состојки од морето или билките кои го сочуваа нивното својство, додека се состојките од животинско потекло сведуваат на минимум.

ДИНАМИЧНА – ВАШИТЕ НАВИКИ

Не ги сакате ритуалите, туку производи кои се “3 во 1”

Прво го читате составот на препаратот, а потоа гледате за колку време се постигнуваат резултатите.

Најмногу сакате да Ви фармацевт препорача крем кој ќе Ви одговара.

Ја почитувате технологијата, бидејќи Ви овозможува да изгледате помладо.

Вие сако го чистете лицето и го мачкате кремот, другото му предавате на козметичарот. Сакате да Ви препаратите испеглаат брчките, тргнат митесерите и избелат дамките.

НА ПРВОТО МЕСТО ВИ Е ЕФИКАСНОСТ – Вие многу работите, ги пратите трендовите и ги сакате брзите резултати. Затоа за Вас се идеални фармацевтска козметика, со високо концентрирани активни супстанци, кои не ја иритираат кожата. Се користат едноставно и многу е ефикасна.

ОДГОПВОРНА – ВАШИТЕ НАВИКИ

Инсистирате да препаратите кои користете не содржат ни најмалку хемија.

Во Вашата исхрана преовладуваат свежото овошје и зеленчук, можеби сте вегетаријанец или се храните макробиотички.

Имате високо развиена еколошка свест, не користете пластични кеси и ја штедете енергијата.

Сакате козметиката да биде спакувана во рециклиран картон.

Верувате во моќта на маслиновото масло, лековитите билки и ги обожувате рачно правени сапуни.

Сакате да кремот мириса на лековитите треви и природа.

Сметате да козметиката не смее да биде неразумно скапа.

ЕКОЛОГИЈАТА ВИ Е НАЈБИТНА – на Вашата душа и тело најмногу одговара органската козметика, бидејќи сте трпеливи и имате цврсти еколошки ставови. Органските препарати се прават од билки кои растат без вештачкото ѓубриво, пестициди и инсектициди, и тоа на земја која се барем четири години не  е третирана  со никаква хемикалија. Оваа козметика не се тестира на животните.