Модерни фризури – разбушавени бранови

од  |  0 коментари

Помеѓу трендовите за обликување на коса се издвојуваат разбушавени бранови. Ова фризура најдобро седи на долгата коса, но е ефектна и на коса со средна должина. Брановите се идеални за дами кои имаат немирна коса – доволно е да е само природно исушите, малку истуткате со прсти и ставете препарат за волумен. Доколку имате рамна коса, направете бранови со помош на големи виклери. Пред да ги ставете, нанесете на коса некој препарат за зацврстување и почекајте да се добро исуши. Кога ќе ги извадите виклерите, помините со рацете по косата и ставете малку лак.