Ултерапи – Револуционерен неинвазивен лифтинг

од  |  0 коментари

Што предстаува Ултерапи? Ulthera –Единсвен апарат за лифтинг – признат и подржан од Американската Агенција за храна и лекови – FDA! Ultherа – е апарт за лифтинг кој што користи безбедна, временски тестирана ултразвучна енергија за затегнување на кожата природно без операција или други интервенции.

Неинвазивен лифтинг

Ultherapy е единствената не-инвазивна процедура за лифтинг на кожата на вратот, под брадата, околуочите и котурите на лицето. Со Ulthera, исто така може да се намалат линиите и брчките на деколтето. Ultherapy може да ви помогне да се постигне Нов, повеќе младешки изглед од веѓата до градите!

Image result for ulterapi

Безбеден ултразвук. Не хирургија.

Ultherapy ја користи моќта на ултразвукот за трансформација на веѓата, брадата, вратот и градите. Ултразвук, се разбира, се користи безбедно во текот на полето на медицината повеќе од 50 години и Ultherapy е дефиниран како безбеден и ефикасен во клиничките студии и во повеќе од половина милион третмани во светот.

Ulthera апартот се базира на терапија со ултразвук за да ја зголеми синтезата на колаген. Апаратот исто така, вклучува традиционален ултразвук, кој им овозможува на лекарите прецизно и точно да го третираат ткивото и да обезбедат најголема ефикасност на третманот, односно апартот да достави енергија во оној дел од ткивото каде е најпотребно за да се постигне саканиот ефект.

Related image

Како функционира? Создава нов колаген.

Ultherapy го стимулира производството на колаген, преку доделување фокусирана ултразвучна енергија на основните слоеви на кожата, без козметичка хирургија, без сечење или попречување на површината на кожата.

Без токсини или игли

За разлика од ласери, радио фреквенција, хирургија и други технологии, Ultherapy ја заобиколува површината на кожата и при тоа го носи точниот износ на ултразвучна енергија во точната длабочини и температура на подкожното ткиво. Оваа енергија го стимулира го регенеративниот процес при кој се произведува свеж, нов колаген.

Без привременост. Природни резултати.

Некои пациенти чувствуваат првични ефекти веднаш по третманот, но вистински резултати се појавуваат во текот на 2-3 месеци. Во тек на ова време, новиот колаген работи и ја затегнува кожата на вратот, брадата и челото и ја измазнува кожа на градите.

Image result for ultherapy

Ultherapy е клинички докажана неинвазивна алтернатива за оние кои не се подготвени за операција, па дури и може да биде опција за пациенти кои сакаат да ги прошират ефектите од козметичка хирургија. Тоа е последното нешто што можете да го направите пред хирургија!

Доколку имате интерес да закажете бесплатна консултација околу третманот или пак сакате да го направите, Дерма Бела центарот за медицинска естетика и козметика тоа ви го овозможува.