Велигденски декорации за домот

од  |  0 коментари

Во еден од најубавите периоди од годината во светот христијаните го слават празникот Велигден.
За време на Велигден  има многу обичаи како декорирањето и вапцувањето на велигденските јајца, декорирањето на домот, вкусната храна, печеното јагнешко место на Велигденскиот ручек, постот кој е добар и од здравствени причини за овој пеериод од годината со цел детокс на организмот а воедно и мислите, купувањето на нови чевли…
Толку многу убави обичаи има околу овој празник, за да започнете да се припремате за Велигден ќе ви помогнеме со нашите идеи.

#Идеи за Велигденски декорации во домот