Зошто понекогаш е подобро да кажеме ‘’фала’’ наместо ‘’извини‘’ ?

од  |  0 коментари

Зборовите можат да направат голема разлика.
Зошто понекогаш е подобро да кажеме  ‘’фала’’ наместо  ‘’извини ‘’ ?

Наместо: ”Извини што доцнам…”,
Кажете: ”Фала ти  за трпеливоста”

Наместо : ”Извини што ова ти го зборувам, нема смисла …”
Кажете : ”Ти благодарам на разбирањето”
Наместо: ” Извини што ти досадувам со моите проблеми..”
Кажете: ” Фала ти што одвои време за мене”

Наместо: ” Извини што постојано се жалам..”
Кажете: ” Фала ти што ме слушаш.. ”

Наместо: ” Извини што ти одземам од твоето време..”
Кажете: ”Фала ти што ме цениш..”

Наместо: ” Извини што те разочарав, знам дека згрешив..”
Кажете:” Фала ти што си имал/имала верба во мене..”

Не извинувајте се само за непријатните ситуации околу вас.
Ценете го она што другите го направиле за вас.
Кажете им фала, тоа може да направи голема разлика