Бидете во тренд

од  |  0 коментари

Секој од нас треба да има омилена боја и да не обрнува внимание многу на диктатот на модните  стручњаци. Но модните креатори, без оглед на најнови трендови, сезона или мода која постојано се менува,  се согласуваат дека боите како што се: Кралевска виолетова, карипско сина, аурора црвена и темно розова се секогаш во мода.

Кралевска виолетова – веднаш зад бојата на перуниката е Кралевска виолетова, која е нешто по сензуална и по драматична. Кралевска виолетова е виолетова боја која и е додадено малку црвена. На трето место е светло зелена боја, која ја има прославено актерката Кира Најтли во сцената на драма Покајание, ја врати поново во средиштето на модните креатори.

Карипско сина – популарна е и карипско сина нијанса, а стилистите тврдат дека ќе бидете тренд ако изберете модните детали како што се накит и торбичка во ова боја. Темно сина секогаш се носи. Нема да згрешите ако најдете некои делови на облека, како што се пантолони, сукна или блуза во ова нијанса, па тогаш тоа комбинирајте со детали во некоја контрастна боја.

Аурора црвена – и ова боја се најде во списокот на боите во тренд, покрај црвената. Окер е потемна нијанса на жолта, а дизајнерите ја обожаваат на плетената гардероба ( џемпери, шал ) но исто така и на торбите. Загасено портокалова е вистински хит помеѓу модните дизајнери поради тоа што е поинтензивна од обичната портокалова боја. Голем број на модните стручњаци истакнуваат да загасено портокалова дава можност за неверојатно модно експериментирање.

Темно розова–  шитаке боја е сосема сигурно новост која многу лесно ќе биде прифатена. Дизајнерите кажуваат  дека ова нијанса многу лесно може да се спари со било која друга боја во потемна нијанса. На десеттото место по популарност е темно розова боја со примеса на кафеава нијанса, а креаторите се сложуваат дека е најдобро да се комбинира со сина или кафеави тонови